DAFMerceds
TT

Nieuws

DAF neemt deel aan de Faymonville Road Show

DAF neemt deel aan de Faymonville Road Show

Het bedrijf Faymonville heeft onlangs een nieuwe 8x4 -trekker van het merk DAF gekocht, een DAF XF FTM Super Space Cab met 510pk. Faymonville kocht deze trekker voor de grote “Roadshow”, die tijdens het hele jaar 2016 plaatsvindt. Tijdens de “Roadshow” zal een modulaire oplegger van het type CombiMAX direct aan de dealers en internationale klanten van Faymonville worden gepresenteerd. CombiMAX is een uniek en veelzijdig diepladersysteem waarvan het principe is gebaseerd op de veelvuldige combineerbaarheid van gestandaardiseerde bouwelementen. Tijdens de “Roadshow” zal een livedemonstratie worden gegeven van de verschillende combinaties. Faymonville heeft DAF gekozen voor dit grote presentatieproject van een van zijn belangrijkste producten. Deze nieuwe DAF-trekker zal de CombiMAX door heel Europa voeren, van Frankrijk tot Polen en Italië tot Zweden. Het is de eerste DAF-trekker in het wagenpark van Faymonville en dus een nieuwe ervaring voor de Belgische constructeur van opleggers. De technische nauwkeurigheid van de machine en de eenvoudige functionaliteit waren bepalend in de keuze van een DAF-trekker voor dit unieke evenement: de “Roadshow”.

DAF concessiehouder Truck Trading Limburg uit Houthalen leverde de trekker aan Faymonville. Zij zochten een trekker 8x4 die representatief was en paste in de stijl van de geplande “Roadshow”, aldus Herman Heynickx, commercieel afgevaardigde van DAF concessiehouder TTL uit Limburg. 
“We hebben de kans gehad hen een mooie maar vooral specifieke trekker DAF XF FTM met 510pk aan te bieden met tal van opties die gerelateerd zijn aan het uitzonderlijk vervoer. 
Zo is er bijvoorbeeld een sleepgewicht van meer dan 150 ton gevraagd, extra brandstoftank in de rug van de cabine,  extra gereedschapskoffers,  de geautomatiseerde  AS-Tronic met 16 versnellingen met aangepaste achterasreductie met spéciale software voor zwaar transport.  Aan de ZF-Intarder (680 pk), hebben wij nog de verzwaarde MX-motorrem (500 pk) toegevoegd; deze 2 tesamen hebben na de eerste ritten reeds zeer goed hun werk gehad om dat “geweld” in bedwang te houden !” aldus Herman Heynickx van Truck Trading Limburg. 
We zijn  zeer blij met de aflevering van dit specifieke voertuig aan Faymonville . De samenwerking verhoogt voor beide bedrijven hun merkimago en uitstraling  en het eindresultaat mag er meer dan zijn” zegt Herman Heynickx.

» Terug